”I år förväntas Fingerprint Cards nästan trefaldiga vinsten”

Biometri Landskap
Biometri Landskap

”Det ska bli intressant att se vad Fingerprint gör med den växande kassan. Det kan bli antingen förvärv eller utdelning”, säger Christian Brunlid, som förvaltar Handelsbankens småbolagsfond.”, uttaget från di.se den 22 jan, 2016.

Intressant rubrik, men de menar nog trefaldiga omsättningen, vilket innebär att FPC kommer att omsätta nära det övre intervallet av den lagda prognosen på 8,5 miljarder kronor för 2016.

Lägger man till bankkort och övriga produkter såsom surfplattor (Huawei), keyboards (Microsoft Surface Pro) så framträder obegränsade möjligheter för fingeravtryckstekniken.

På land framkommer sakta men säkert bilden av ett nytt biometri landskap, där vissa analytiker irrar omkring utan varken sig karta eller kompass. Det blir en stor bredd i deras utlåtanden, vilket leder till en högst volatil utveckling för FPC på börsen idag.

”a predicted $24.4 billion by 2020”

http://mobileidworld.com/global-biometrics-market-101132/

Vid 2020 så spår man att marknaden för fingeravtrycksteknik uppgår till 209 miljarder kronor. Vad blir utfallet om FPC får 30 % av marknaden? Svar: det motsvarar 21 gånger omsättningen för 2015.

Det finns alltid förståsigpåare, och det finns otillåten marknads-påverkan, men i slutändan så styrs alltid aktievärdet efter utbud och efterfrågan – i år har FPC en förväntad marknadsandel på 50–70 %. Hur ser marknadsandelen ut 2020?

Mvh,

M.